

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συναντήθηκε χθες Τρίτη για πρώτη φορά με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα, στο περιθώριο των εργασιών της αραβικής συνόδου κορυφής στο Κάιρο.
Ο Άχμεντ αλ Σάρα, ισλαμιστής που είχε δεσμούς με την Αλ Κάιντα, προσπαθεί να εξασφαλίσει υποστήριξη από ηγέτες αραβικών κρατών και της Δύσης αφότου ηγήθηκε συμμαχίας ανταρτών που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2024.
Εν αντιθέσει με τις χώρες του Κόλπου, η Αίγυπτος υπήρξε πιο επιφυλακτική απέναντι στη νέα ηγεσία της Συρίας. Ο Σίσι έχει λάβει σκληρά μέτρα κατά των ισλαμιστών στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία έχει επιρροή στη Μέση Ανατολή και είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.
Ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας αναφέρει ότι ο Σίσι κάλεσε τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας να προωθήσει ευρεία πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, ενώ καταδίκασε οποιαδήποτε «επίθεση» στο συριακό έδαφος.
Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) είχε μεταδώσει ότι στη συνάντηση των δύο ηγετών παρέστη επίσης ο Σύρος ΥΠΕΞ Ασάντ αλ Σιμπάνι, χωρίς να αναφερθεί στην ατζέντα των συνομιλιών.
Σχετικά Νέα
Βατικανό: Στις 18 Μαΐου η ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα του ΙΔ’
Την Κυριακή, 18 Μαΐου, θα τελεστεί η λειτουργία ενθρόνισης του νέου ποντίφικα, Πάπα Λέοντα.
Γάζα: Η UNRWA και η Unicef επικρίνουν τα σχέδια για διανομή βοήθειας στον θύλακα
Είναι «πολύ δύσκολο» να σκεφτεί κανείς να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Γροιλανδία: «Δεν μπορείς να κατασκοπεύεις έναν σύμμαχο» λέει η Δανία για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν κατήγγειλε σήμερα την πιθανότητα διενέργειας κατασκοπείας από τις.
Τουρκία: Συνέδριο PKK εν όψει διάλυσης – “Ελήφθησαν αποφάσεις ιστορικής σημασίας”
Το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε το συνέδριό του “ανάμεσα στις.