

Σε δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο προέβησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη τύπου ATR-72, F-16 οπλισμένα καθώς και μη επανδρωμένα (UAV), ενώ σημειώθηκαν και 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Αναλυτικότερα, σημειώθηκαν 49 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου εκ των οποίων οι 25 έγιναν από τα ATR-72, οι 22 από τα UAV και συμπληρώθηκαν οι 50 παραβάσεις από δύο μαχητικά F-16 που πέταξαν οπλισμένα.
Σε μια περίπτωση η παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ελληνικό αεροσκάφος επιφυλακής.
Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές
Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα επί της οδού.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Μαΐου
Σήμερα Τρίτη, 13 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Γλυκερίας μάρτυρος, Οσίου Σεργίου του ομολογητού. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (13/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (02.30),.