

Σήμερα Σάββατο η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός φαίνεται πως τηρείται κατά μήκος των συριακών συνόρων παρά τις αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας.
Η Τουρκία και η Ρωσία θα συζητήσουν για την αποχώρηση της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από τις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι της βορειοανατολικής Συρίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Σότσι την προσεχή εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου. Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός παρά την εκεχειρία
Η Άγκυρα συμφώνησε με την Ουάσινγκτον την Πέμπτη να σταματήσει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία για πέντε ημέρες ώστε να επιτρέψει στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG να αποχωρήσει από την σχεδιαζόμενη «ζώνη ασφαλείας».
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στο Σότσι την Τρίτη για έκτακτες συνομιλίες για τη Συρία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από την πολιτοφυλακή YPG να απομακρυνθεί από περιοχές όπου ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη Μόσχα, έχει αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η χώρα του δεν θέλει να δει ούτε έναν μαχητή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να μένει στην «ζώνη ασφαλείας» στο τέλος της περιόδου εκεχειρίας.
Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός παρά την εκεχειρεία
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σήμερα σε επίθεση των συριακών κουρδικών δυνάμεων παρά την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία συμφώνησε η Άγκυρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.
«Ένας από τους ηρωικούς συντρόφους μας έπεσε μάρτυρας και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με αντιαρματικά και ελαφρά όπλα (…) την οποία διέπραξαν τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης και επιτήρησης» που πραγματοποιούσαν οι δύο στρατιώτες στην περιοχή Τελ Αμπιάντ της βορειοανατολικής Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία εκεχειρίας παρά τις παραβιάσεις της.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μικτές τάσεις στις μετοχές φαρμακοβιομηχανιών μετά την παρέμβαση Τραμπ για μείωση τιμών φαρμάκων
Οι παγκόσμιες φαρμακευτικές μετοχές κατέγραψαν μικτές τάσεις τη Δευτέρα, μετά την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος.
Το Μεξικό αναμένει πρόωρη αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου USMCA – Οι ΗΠΑ ζητούν να λαμβάνουν καλύτερους όρους
Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένει το Μεξικό ότι θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη αναθεώρηση του.
ΗΠΑ και Κίνα αναστέλλουν για 90 ημέρες τους δασμούς-Πώς επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου
Σε συμφωνία για τη μείωση των αμοιβαίων δασμών κατέληξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και.
Το μήνυμα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στον Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να τηρήσει το δικό του μέρος της.