Αγγελική Παπάζογλου: «Κοινωνία Παρούσα» σημαίνει ότι κερδίζουμε τον δημόσιο χώρο στην Κηφισιά

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει η Αγγελική Παπάζογλου, υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς με τον συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ»

Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεντεύξεων, ο Άγγελος Καλοδούκας συνομίλησε με την υποψήφια δήμαρχο Κηφισιάς με τον συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ», Αγγελική Παπάζογλου:

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» είναι μία καινούργια αυτοδιοικητική παράταξη στον Δήμο της Κηφισιάς με νέα πρόσωπα, σύγχρονες ιδέες και προγραμματικές απόψεις, με ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών.

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» σημαίνει ότι κερδίζουμε το δημόσιο χώρο στην Κηφισιά με σαφές διακριτό κοινωνικό, προοδευτικό, οικολογικό πρόσημο.

Η νέα αυτοδιοικητική παράταξη που συνιστούμε είναι αυτόνομη συλλογικότητα κοινωνικά και πολιτικά δραστήριων ανθρώπων για την παραγωγή πολιτικής για την πόλη και τους κατοίκους της.

Οι άνθρωποι που θα συναντηθούμε σε αυτή την κοινή προσπάθεια, είτε ανήκουμε σε κόμματα και οργανώσεις είτε όχι, προσερχόμαστε με κύρια αποσκευή την ευθύνη της προσωπικής μας επιλογής και συμμετέχουμε ενεργά και ισότιμα στις αποφάσεις. Προσερχόμαστε και συγκλίνουμε μέσα από τις ιδιαίτερες διαδρομές μας στην κοινωνία και τους αγώνες της προσδίδοντας στις προτάσεις μας προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο πάντα με μέριμνα την ανακούφιση των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων μετά μάλιστα και τη δεκάχρονη κρίση που γνώρισε η χώρα μας.

Εντέλει «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» προκύπτει μόνο όταν στηρίζουμε, ενθαρρύνουμε, όταν διευκολύνουμε και αφουγκραζόμαστε, όταν παράγουμε μία κουλτούρα συμμετοχής σε όλες τις υπαρκτές και εν δυνάμει εστίες πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, για δημιουργία σε όλους τους τομείς της ζωής τους και της κοινωνίας μέσα στην πόλη.

Σχετικά Νέα