Αδυναμία και απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Άτονο και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και στους τίτλους που υπεραπέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,48% στις 860,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.132,25 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,45% στις 733,44 μονάδες.

Οι πιέσεις και σήμερα εντοπίζονται στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πωλητών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ η BlackRock, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank με 5,5%, αύξησε τη short θέση της στο 0,82%, μέσω του fund BlackRock Investment Management. Η “συμπεριφορά” αυτή έχει προβληματίσει την αγορά, η οποία σε κάθε περίπτωση αναμένει από τον κλάδο εξελίξεις στο μέτωπο της συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο μεταξύ, σήμερα άρχισε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Titan Cement International στο Euronext Βρυξελλών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Παρισίων, μετά την επιτυχή έκβαση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης. Το σύμβολο διαπραγμάτευσης της μετοχής της Titan Cement International είναι “TITC”, στον FTSE 25, ενώ η διαπραγμάτευση του ΤΙΤΚ είναι στην κύρια αγορά.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Alpha Bank και η Eurobank βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καταγράφοντας απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Φουρλής, Λάμδα, Πειραιώς και ΟΛΠ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ, Jumbo και Cenergy, η ΓΕΚ Τέρνα είναι χωρίς μεταβολή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Motor Oil, Aegean, Coca Cola και Ελλάκτωρ. Ο Σαράντης κερδίζει 1,31% και η ΔΕΗ είναι στο +2,95%.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα