7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε γεννημένος επιχειρηματίας

Το να είναι κάποιος αφεντικό του εαυτού του, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως φαντάζει. Και αυτό γιατί, η επιχειρηματικότητα προσφέρει μεν ελευθερία και ευελιξία, επιφέρει δε, τεράστια ευθύνη και ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για πειθαρχία.

Αναρωτιέστε αν έχετε γεννηθεί για να γίνετε επιτυχημένος επιχειρηματίας;

Δείτε ποια «σημάδια» της προσωπικότητάς σας το καταδεικνύουν.

1/ Παίρνετε πρωτοβουλίες
Η ανάληψη πρωτοβουλιών είναι ζωτικής σημασίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Κανείς δεν υποδεικνύει στον επιχειρηματία προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί, κανείς δεν ορίζει τις ημέρες της άδειάς του ούτε το ωράριο της εργασίας. Ωστόσο, αν ο ίδιος δεν έχει αυτοέλεγχο, πιθανώς τα ζητήματα της δουλειάς να τεθούν σε δεύτερη μοίρα, εξαιτίας των αμέτρητων περισπασμών της καθημερινότητας. Εφόσον εσείς έχετε την τάση να αναλαμβάνεται πρωτοβουλίες και δεν σας τρομάζει η αφοσίωση που απαιτεί κάθε σχέδιό σας μέχρι να υλοποιηθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνετε επιχειρηματίας.

2/ Έχετε πάθος
Είναι γνωστό πως αν κάποιος δεν αγαπάει αυτό που κάνει, πολύ δύσκολα θα διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό χώρο που βρίσκεται. Το πάθος για το αντικείμενο της εργασίας σας θα σας βοηθήσει να μην τα παρατήσετε μόλις συναντήσετε την πρώτη δύσκολη στιγμή στα επιχειρηματικά σας σχέδια. Αν συνηθίζετε να εργάζεστε παθιασμένα, να διευρύνετε συνεχώς τις γνώσεις σας (μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα ή παρακολουθώντας σεμιναρια marketing), θα καταφέρετε να επιβιώσετε από τις ατυχίες που μπορεί να προκύψουν και να συνεχίσετε με περισσότερη δύναμη να κατακτήσετε τους στόχους σας.

3/ Διαθέτετε κοινωνικές δεξιότητες
Το να είναι κάποιος μοναχικός τύπος, δεν αποτελεί τροχοπέδη για να γίνει επιχειρηματίας. Αν όμως δεν έχει αναπτύξει τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες προκειμένου να τις αξιοποιεί όταν χρειάζεται, δύσκολα θα τα καταφέρει. Σε περίπτωση που εσείς διαθέτετε κοινωνικές δεξιότητες, οι απαραίτητες για την ανέλιξή σας επαγγελματικές επαφές δεν θα σας δυσκολέψουν να τις καλλιεργήσετε ώστε να σχηματίσετε συνεργασίες, να προσελκύσετε πελάτες και να δικτυωθείτε στον κλάδο ενδιαφέροντός σας.

4/ Δεν δέχεστε το «όχι» ως απάντηση
Το να εγκαταλείπει κάποιος την προσπάθεια στην πρώτη δυσκολία, ή άρνηση που δέχτηκε, δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός επιχειρηματία. Προκειμένου να διασφαλίσετε την επιτυχημένη πορεία σας, χρειάζεται επιμονή από μέρους σας και ακόμη, να έχετε πειθώ και να σκέφτεστε εναλλακτικά. Αν λοιπόν, είστε από τους ανθρώπους που δεν σας καταβάλλουν οι δυσκολίες, ή τα «όχι» των άλλων, τότε θα καταφέρετε να ξεπερνάτε κάθε εμπόδιο που μπορεί να προκύπτει καθώς αναπτύσσετε την επιχείρησή σας.

5/ Σκέφτεστε δημιουργικά και «έξω από το κουτί»
Η δημιουργικότητα δεν αποτελεί απλά μια αρετή που εντοπίζεται μονάχα σε συγγραφείς και καλλιτέχνες. Είναι το κοινό συστατικό των μεγάλων επιχειρηματιών. Μια έρευνα κατέδειξε ότι ενώ μόλις το 47% των ανθρώπων σκέφτονται δημιουργικά, το ποσοστό ανάμεσα σε ανθρώπους τον επιχειρήσεων «σκαρφαλώνει» στο 75%. Είστε στον σωστό δρόμο αν έχετε την ικανότητα να σκέφτεστε με δημιουργικό τρόπο, καθώς σας βοηθά στην πορεία της καριέρας σας: από το να εκφράσετε μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα μέχρι να καταφέρνετε να αντιμετωπίζετε συνήθη προβλήματα και να δίνετε λύσεις.

6/ Είστε ανταγωνιστικός από τη φύση σας
Υπάρχει λόγος που σε ορισμένες εταιρείες προσλαμβάνουν υπαλλήλους πωλήσεων οι οποίοι έχουν κλίση στον αθλητισμό: «ποντάρουν» στον έμφυτη ανταγωνιστική τους διάθεση. Αν από την παιδική σας ηλικία έχετε ασχοληθεί με αθλήματα, τότε είναι πολύ πιθανό να αποδίδετε καλύτερα όταν βρίσκεστε σε ανταγωνιστικόπεριβάλλον. Η ανταγωνιστική σας φύση θα σας βοηθήσει όχι απλά να γίνετε καλός, αλλά ο καλύτερος.

7/ Είστε εργατικός
Αν είστε ο τύπος του ατόμου που επιθυμεί να κάνει πατινάζ χωρίς να έχει τη διάθεση να εκπαιδευτεί για να μάθει τη βασική τεχνική ισορροπίας, πιθανώς δεν θα αντέξετε τον φόρτο εργασίας ενός επιχειρηματία. Στην περίπτωση που δεν σας κοπιάζουν οι πολλές ώρες δουλειάς και δεν σας δυσαρεστεί να εργαστείτε ακόμη και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι θυσίες σας θα ευοδώσουν και θα καταφέρετε να γίνετε επιχειρηματίας και μάλιστα, επιτυχημένος.

Πηγή: leaderschool.gr

Σχετικά Νέα