Νέα συνάντηση κυβέρνησης-θεσμών με επίκεντρο τα «κόκκινα» δάνεια

670a94c64adf015c36b846c23ad97008Στον απόηχο της χθεσινής, διαπραγμάτευσης για τη φορολογία αλλά και την αγροτική ανάπτυξη, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

Το πρόγραμμα συναντήσεων με τους θεσμούς για σήμερα Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:

11.00 Χρηματοπιστωτικά

14.30 Ανταγωνιστικότητα/ κλειστά επαγγέλματα

18.00 Νέος φορέας δημοσίων εσόδων

Πάντως όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,νέα ποιοτικά στοιχεία που ενισχύουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει εντός του Απριλίου, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, και σύμφωνα με πηγές η συμφωνία που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων και όχι κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα αναβαθμίσει την ενημέρωση της κοινής γνώμης, και όπως έγινε γνωστό αναμένεται να καθιερωθεί τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών. Τα νέα ποιοτικά στοιχεία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, που επικαλείται η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και το γεγονός ότι οι θεσμοί, θέτουν πλέον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική υποχώρηση των θέσεων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξιολόγηση, καθώς -όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές- το κυρίαρχο εργαλείο του ΔΝΤ για την εμπλοκή του στο πρόγραμμα ήταν η μη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα λόγω διαφωνιών. Από τη στιγμή που οι θεσμοί βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, η συμφωνία θα κλείσει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα