Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 20th, 2016

Απάντηση Δρίτσα σε Κικίλια για τις προσφυγικές ροές στο Καστελόριζο

o-bouleutis-a-peiraia-tou-syriza-thodoris-dritsas_1_0Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα προκάλεσε η κριτική της αντιπολίτευσης για το θέμα των αυξημένων προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες το Καστελόριζο όπωε μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουν γνώση οι φύλακες και κανείς υπηρεσιακά και πολιτικά δε μένει αδρανής μπροστά σε μια τέτοια περίπτωση», είπε στην Ολομέλεια της Βουλής (κατά τη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα), ο κ. Δρίτσας, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ότι το νησί έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τις δυνατότητες φιλοξενίας του νησιού.

Ο κ. Δρίτσας, αναγνώρισε, ότι τις τελευταίες ημέρες, «υπάρχει ειδική κινητικότητα στο Καστελόριζο», πρόσθεσε όμως, ότι το θέμα αντιμετωπίζεται καθώς, όπως ανέφερε, «ήδη εχθές ένα πλοίο παρέλαβε από το νησί 400 άτομα που είχαν ταυτοποιηθεί ενώ τα ξημερώματα έφθασε στο Καστελόριζο, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θα παραλάβει άλλα 400 έως 500 άτομα.

«Υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις αλλά προτιμώ να μην αναφερθώ περισσότερο σε αυτές», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι, υπάρχει καθημερινή συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

«Το να χρησιμοποιεί κανείς μια ευαίσθητη εξέλιξη, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα κινδύνου, δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» είπε ο κ. Δρίτσας και απέδωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο γεγονός, ότι «η κυβέρνησή μας επιμένει να ασκήσει πολιτική και πέραν της εποπτείας».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo