24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα την προσεχή Πέμπτη (16/3) με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Στην απεργία συμμετέχει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, καλεί σε απεργιακό συλλαλητήριο, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

«Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και εξακολουθεί να συγκλονίζει τους πάντες, ξεσηκώνοντας ένα μεγάλο “κύμα” οργής και ταυτόχρονα απαίτησης για την απόδοση ευθυνών, όπου και εάν ανήκουν, και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών, που αποτελούν κοινωνικό αγαθό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μην επιτρέψει να ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία! Να γίνει εκφραστής των λαϊκών αιτημάτων ώστε να μην υπάρξει, για μια ακόμα φορά, αποπροσανατολισμός με τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στη απονομή της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε συγκάλυψη».

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα-1
Απεργία: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ την Πέμπτη
Λεωφορεία και τρόλεϊ
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας. Ετσι, την Πέμπτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας – δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9:00 έως τις 21:00.

Με τον τρόπο αυτόν θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα-2
Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη λόγω απεργίας
Προαστιακός
Λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια καθ’ όλο το 24ωρο ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς σημειώνει: «Στην προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και στην απόδοση ευθυνών σε αυτούς που πραγματικά τους αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός. Είμαστε μαζί. Είμαστε ενωμένοι, μακριά από αλληλοκατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους, με την υπόσχεση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Υποσχόμαστε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία έναν ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα-3
Χωρίς τρένα έως την Παρασκευή – Συνεχίζουν την απεργία οι σιδηροδρομικοί
Χωρίς πλοία
Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην απεργία.

Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα-4
Απεργία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 16 Μαρτίου
Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, από 00.01 ως 24.00», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στην απεργία, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία, ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου».

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα-5
Απεργία: Ακυρώσεις πτήσεων της Aegean και της Olympic Air στις 16 Μαρτίου
Και η ΟΛΜΕ στην απεργία
Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ. Με αίτημα να απαιτηθεί, «μαζί με όλους τους εργαζομένους και τον λαό, να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

24ωρη απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι κλάδοι απεργούν, συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα-6
Απεργία και στα σχολεία την Πέμπτη
Απεργούν οι δικηγόροι
Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και την αποχή από τις δικαστικές αίθουσες αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία με αυτοπρόσωπη παράσταση των προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.

Ντελίβερι και εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καλεί την Πέμπτη τους διανομείς η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου). «Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12:00 συγκέντρωση στα Χαυτεία (Αιόλου και Πατησίων). Δίνουμε προσυγκέντρωση στις 11:00 στα γραφεία του σωματείου μας, Σκυλίτση 10» αναφέρουν.

Απεργία δημοσιογράφων
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 15 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:

-Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες

-Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

-ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα