Ρωσία:Πρόκληση οι κατηγορίες για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου

ros300116

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας,ανακοίνωσε σήμερα πως οι καταγγελίες της Άγκυρας ότι αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της δεν τεκμηριώνονται από πραγματικά στοιχεία και συνιστούν μια προμελετημένη πρόκληση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σημείωσε ότι “Η υστερία στην οποία επιδόθηκε η τουρκική πλευρά, την οποία εμείς ορίζουμε ως ‘ατεκμηρίωτη προπαγάνδα’, μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με μια προμελετημένη πρόκληση” .

Παράλληλα,στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν επιπλέον στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους παρέδωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Συρίας και μια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, που δείχνει “συστοιχίες του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμενων να σφυροκοπούν ένα συριακό χωριό στα σύνορα με την Τουρκία” .

Επιπλέον τονίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένει άμεσα μια εξήγηση από το ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με το περιστατικό του βομβαρδισμού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα