Βρυξέλλες:Διαδήλωση δημοσιογράφων έξω από την πρεσβεία της Πολωνίας

A3453EB749DA53A35AFD77AE69205127

Δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι οργανώσεων υπέρ της ελευθερίας του Τύπου συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στην πρεσβεία της Πολωνίας στις Βρυξέλλες, για να διαμαρτυρηθούν για την απόπειρα της Βαρσοβίας να θέσει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,στην ανακοίνωση αναφέρεται,»Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ραδιοτηλεοπτικών φορέων και οργανώσεων που υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από την πρεσβεία της Πολωνίας στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα απόπειρα της πολωνικής κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητούσε την πιθανή ανάληψη δράσης εναντίον της Πολωνίας» .

Η ΕΟΔ χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν να ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Πολωνία, μετά την ψήφιση των νόμων που ενέκρινε το κοινοβούλιο της χώρας.

Στις 7 Ιανουαρίου ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα επικύρωσε τον νόμο που δίνει στη συντηρητική κυβέρνηση την εξουσία να διορίζει τους επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ο νόμος αυτός επικρίθηκε από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες και από οργανώσεις που υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία.

 

Σχετικά Νέα