Κάμερον:Η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να διαθέτει σχέδιο εξόδου από την Ε.Ε

Britain's Prime Minister David Cameron delivers a speech during a dinner with Mexico's President Felipe Calderon at Chapultepec Castle in Mexico City June 20, 2012. REUTERS/Bernardo Montoya (MEXICO - Tags: POLITICS)

O πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC,διαμήνυσε ότι η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να διαθέτει σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, εν όψει του σχετικού δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί έως τα τέλη του 2017,ο Κάμερον δήλωσε «Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., η κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει πάνω σ’ αυτό».Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί σωστή απόφαση την αποχώρηση από την Ε.Ε., εφόσον υπάρξει αναθεώρηση των σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Παράλληλα.σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ότι  η απόφαση αφορά τον βρετανικό λαό. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στην απόφαση, όποια και εάν είναι αυτή» συνέχισε.«Εάν η “έξοδος” είναι η επιθυμία των Βρετανών, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την υλοποιήσουμε» κατέληξε.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ORB, το 43% των Βρετανών επιθυμεί να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ε.Ε., ενώ το 36% θέλει να παραμείνει στην Ένωση.Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα «Brexit» ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, έναντι 51% και 49% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά πριν από ένα χρόνο.

 

Σχετικά Νέα