Κάμερον:Ελεύθεροι οι υπουργοί να στηρίξουν το Brexit

Britain's Prime Minister David Cameron delivers a speech during a dinner with Mexico's President Felipe Calderon at Chapultepec Castle in Mexico City June 20, 2012. REUTERS/Bernardo Montoya (MEXICO - Tags: POLITICS)

Σήμερα ,ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του θα είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ ή κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που ενδέχεται να γίνει φέτος,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μια ξεκάθαρη θέση, ωστόσο οι υπουργοί θα είναι ελεύθεροι σε προσωπικό επίπεδο να υπερασπιστούν μια διαφορετική άποψη και θα συνεχίσουν να ανήκουν σε αυτήν την κυβέρνηση” επισήμανε ο Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον των βουλευτών.

Ο βρετανικός Τύπος είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη βούληση πολλών ευρωσκεπτικιστών υπουργών της κυβέρνησης Κάμερον να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, χωρίς περιορισμούς, εκστρατεία υπέρ του “Brexit”.

Σύμφωνα με τον Guardian, η ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επιτρέψει “ενδεχομένως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραιτήσεων πολλών υπουργών” που δεν κρύβουν τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις τους, όπως είναι για παράδειγμα ο υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει υποσχεθεί να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν η Βρετανία θα παραμείνει εντός της ΕΕ ή θα αποχωρήσει έως τα τέλη του 2017, αλλά η ψηφοφορία ενδέχεται να διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι, γύρω στον Ιούνιο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι υπουργοί της κυβέρνησης μπορούν να ξεκινήσουν την εκστρατεία τους μόλις επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σχετικά με την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Φεβρουαρίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα