

Η διοίκηση Τραμπ θα επιβάλει προσεχώς σε 89 κινεζικές αεροδιαστημικές και άλλες εταιρείες μέτρα για φερόμενες σχέσεις με τον κινεζικό στρατό, αποκλείοντάς τις από την πρόσβαση σε αμερικανικές τεχνολογίες, όπως μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα, το Reuters, επικαλούμενο αντίγραφο του προσχεδίου της λίστας.
Εταιρίες όπως οι Commercial Aircraft Corp of China Ltd (COMAC), Aviation Industry Corporation of China (AVIC) και δέκα σχετιζόμενες με αυτές οντότητες, προστέθηκαν στη λίστα που αναγνωρίζει κινεζικές και ρωσικές επιχειρήσεις ως «στρατιωτικούς τελικούς χρήστες» (MEU).
Επιπλέον στο στόχαστρο μπήκαν 28 ρωσικές οντότητες, περιλαμβανομένων επιχειρήσεων αεροπλοΐας και της σχεδιάστριας εταιρείας των MC-21, Irkut. Ενώ συνδεόμενες εταιρείες πρέπει να αιτηθούν άδεια αγοράς και πώλησης με αμερικανικές εταιρείες, αιτήσεις που σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να απορριφθούν.
Η λίστα των αντικειμένων που θα αποκλείονται από τις ΗΠΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λογισμικό υπολογιστών, επιστημονικό εξοπλισμό εξαρτήματα αεροσκαφών.
Σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη, τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από βραχίονες για τα κουτιά του ελέγχου πτήσεων μέχρι και τις ίδιες τις μηχανές.
Σχετικά Νέα
Αρχίζει η κρίσιμη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για το Ουκρανικό
Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) ξεκινά η συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι ανοιχτός για μια συνάντηση με τον Πούτιν – Ο Ζελένσκι θα ενημερωθεί μετά το τηλεφώνημα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ.
Η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας έχει «privilege du blanc» και γι αυτό φόρεσε λευκό στην ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα 14ου
H βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας ξεχώρισε με την εμφάνιση της στην ενθρόνιση του Πάπα.
Ζελένσκι: Η Ρωσία απέτυχε να μας εκφοβίσει στις ειρηνευτικές συνομιλίες – Επιμένουμε για πλήρη και άνευ όρων εκεχειρία
Τις πρόσφατες ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη και.