Φορτηγό στο Έντμοντον του Καναδά παρέσυρε πεζούς – 5 τραυματίες(Φώτο+Βίντεο)

Συναγερμό, σήμανε στις αστυνομικές αρχές, σοβαρός περιστατικό στην πόλη Έντμοντον του Καναδά καθώς φορτηγό επιχείρησε να πέσει πάνω σε πεζούς, αλλά τελικά συγκρούστηκε με περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές συνέβησαν δύο περιστατικά τα οποία συνδέονται και πλέον θεωρούνται ως πράξεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το abcnews, όλα ξεκίνησαν όταν οδηγός ο οδηγός του φορτηγού έπεσε με ταχύτητα εναντίον μπλόκου της αστυνομίας η οποία είχε εκτρέψει την κυκλοφορία, για την διεξαγωγή ενός αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου. Όταν, το όχημά του ακινητοποιήθηκε από τη σύγκρουση επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός αστυνομικού, τον οποίο και τραυμάτισε και κατάφερε να διαφύγει. Τα τραύματα του αστυνομικού σύμφωνα πάλι με τις αρχές, δεν δείχνουν να απειλούν τη ζωή του.

Τέσσερις ώρες αργότερα, η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει τον οδηγό ενός φορτηγού U-Haul σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και ζήτησε το δίπλωμα και την ταυτότητα του ατόμου. Ο αστυνομικός παρατήρησε ότι το όνομα ήταν παρόμοιο με τον ιδιοκτήτη του οχήματος ο οποίο είχε εμπλακεί στο πρώτο περιστατικό και ο οποίος αναζητούταν. Ο οδηγός, προσπάθησε να διαφύγει και αυτή τη φορά, καταδιωκόμενος από τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οδήγησε προς το κέντρο του Έντμοντον και “επιχείρησε να βρει σκόπιμα πεζούς στην διασταύρωση”, στους οποίους και έπεσε με ταχύτηκα. Τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν, ωστόσο, η αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Εν τέλει, το φορτηγό, μετά από σύγκρουσή του με αστυνομικό όχημα, ανετράπη και οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν το δράστη.

Μέσα στο φορτηγό, βρέθηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

 

Το περιστατικό έχει πολλά κοινά σημεία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς, και γι’ αυτό η αστυνομία φαίνεται να μην αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα