Υπουργικό συμβούλιο πριν τη «Σταύρωση»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκαλείται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο-κεκλεισμένων των θυρών- υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε μια χρονική στιγμή καθοριστική για την πορεία των οικονομικών και πολιτικών πραγμάτων στη χώρα .

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου που αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί, αναμένεται κατά τις ίδιες πηγές κατ’αρχήν να σταλεί εκ μέρους του πρωθυπουργού τόσο στους υπουργούς όσο και στα υψηλόβαθμα στελέχη όλου του κρατικού μηχανισμού, μήνυμα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.

Ξεκινώντας από το φλέγον θέμα της συμφωνίας με τους πιστωτές θα προβεί σε εκτεταμένη αναφορά που θα αφορά όλες τις πτυχές της συμφωνίας, επικεντρώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο τόσο στα επί μέρους θέματα της συμφωνίας όσο και στα βήματα που απομένουν στη διαπραγμάτευση με απώτατο στόχο τη ρύθμιση για το χρέος.

Στη συνεχεία αναμένεται να περιγράψει τον οδικό χάρτη που αφορά στο αμέσως επόμενο διάστημα.Ο πρωθυπουργός ήδη αναφέρθηκε στην Κεντρική Επιτροπή την περασμένη Κυριακή στις πρωτοβουλίες για τη Συνταγματική αναθεώρηση, την εξυγίανση της πολιτικής ζωής, τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία κ.α ενώ καλά πληροφορημένοι κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν πως θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη «με στόχο η χώρα να βγει από την επιτροπεία».

Οι πολιτικές κατευθύνσεις

Το πολιτικό μήνυμα που επιδιώκει να στείλει ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι ότι πρέπει όλα τα υπουργεία να εντατικοποιήσουν το έργο τους, αφού ο ίδιος θεωρεί ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για θεαματική εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας.

Βέβαιο επίσης θεωρείται πως θα επικεντρώσει στο γεγονός πως βουλευτές και υπουργοί διανύουν τα τελευταία μέτρα μιας μακράς και δύσκολης διαδρομής, ενώ η εφαρμογή των αντιμέτρων αλλά και η προοπτική της συγκεκριμενοποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα αποτελέσει το βασικό κυβερνητικό «θετικό» αφήγημα μπροστά στις ψηφοφορίες που έρχονται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα