ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας : Νέο χρήμα στην Ελλάδα μόνο με εγγυήσεις ρευστού, χρυσού ή ακινήτων

Την άποψη ότι μια τυχόν νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να συνοδεύεται από μια σειρά εγγυήσεων με τη μορφή είτε χρημάτων σε μορφή ρευστού,χρυσού η ακινήτων διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Markus Soder.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Soder υποστήριξε πως τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν «όχι μόνο μετά την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων» αλλά και «με ενέχυρο υπό τη μορφή μετρητών, χρυσού ή ακινήτων».
«Χρειαζόμαστε ένα plan Β» υποστήριξε ο Soder, την ώρα που όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ο Martin Schulz υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η φλυαρία επί του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιώντας μάλιστα πως η συζήτηση αυτή είναι επικίνδυνη και για τα συμφέροντα της Γερμανίας.
Το δημοσίευμα της Bild αναφέρεται και στο σημερινό Eurogroup όπου όπως αναφέρει θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.
Πέρα από τις δηλώσεις του Martin Schulz, ο οποίος ζητά να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις χθεσινές δηλώσεις Schaeuble, ο οποίος υποστήριξε πως ποτέ δεν απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα