Υεμένη: Πέμπτη συνεχόμενη νύχτα αεροεπιδρομών κατά της αλ Κάιντα

Σύμφωνα με τοπική πηγή, για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη.

Τα πλήγματα είχαν στόχο την πόλη αλ Νασλ στην επαρχία Αμπιγιάν, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί βομβαρδισμοί και μια επίθεση εναντίον του στρατού της Υεμένης που αποδόθηκε στην αλ Κάιντα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος κανένας απολογισμός για τις αεροπορικές επιδρομές.

Την προηγούμενη Πέμπτη ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά πληγμάτων με μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) στις επαρχίες Αμπιγιάν, Σάμπουα και Μπάιντα.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να καταφύγουν σε πιο ασφαλείς, ορεινές περιοχές, όμως η αλ Κάιντα προσπαθεί να δείξει ότι οι άνδρες της διατηρούν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Φερόμενοι μαχητές της αλ Κάιντα εξαπέλυσαν από την Παρασκευή δύο επιθέσεις εναντίον του κυβερνητικού στρατού της Υεμένης, συμμάχου της Ουάσινγκτον, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δέκα στρατιωτών στις επαρχίες Αμπιγιάν και Χαντραμούτ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις αεροπορικές τους επιδρομές εναντίον της αλ Κάιντα στην Υεμένη, καθώς ανησυχούν επειδή βλέπουν ότι η οργάνωση αυτή ενισχύεται χάρη στο χάος που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα