Τ. Μέι: Να συζητηθούν ταυτόχρονα Brexit – μελλλοντικές σχέσεις με την ΕΕ

Να συζητηθούν παράλληλα οι μελλοντικές διευθετήσεις με την ΕΕ και οι όροι της αποχώρησης της χώρας, είναι η επιθυμία της Βρετανίας.

 

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, που συμμετέχει στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία, επέμεινε και σήμερα στις απαιτήσεις της σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιθυμία της Βρετανίας είναι να συζητηθούν παράλληλα οι μελλοντικές διευθετήσεις με την Ένωση και οι όροι της αποχώρησης της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κατά την πρώτη συνάντησή της με τον Μακρόν μετά την εκλογή του ως προέδρου, η Μέι επανέλαβε την επιθυμία της να υπάρξει «εξαρχής σαφήνεια όσον αφορά τη θέση των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιστρόφως», στις συνομιλίες για το Brexit, δήλωσε εκπρόσωπός της.

«Κατέστησε επίσης σαφές πως η Βρετανία και τα 27 κράτη μέλη θα πρέπει να συνομιλούν για τη μελλοντική σχέση μας με την ΕΕ την ίδια στιγμή που θα συζητούν τους όρους της αποχώρησής μας».

Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε πως η Μέι θα συναντήσει επίσης στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση της G7 στην Ιταλία, μία ημέρα αφότου ήγειρε το θέμα των διαρροών των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της βόρειας Αγγλίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα