Τσακαλώτος:«Κανένας μεγάλος συνασπισμός δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους»

αρχείο λήψης (1)

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σχετική δήλωση απάντησε σε πηγή της Κομισιόν που ανέφερε ότι «μόνο με μία κυβέρνηση που διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η Ευρωζώνη τη ρύθμιση του χρέους»λέγοντας ότι «Κανένας μεγάλος συνασπισμός δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους».

Παράλληλα,ο κ.Τσακαλώτος τόνισε «Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. Και αυτό ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο. Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους – το αντίθετο»ενώ πρόσθεσε«Η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυο τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα».

Τέλος,ο κ.Τσακαλώτος υπογράμμισε «Δεν υπάρχουν “ουδέτερες” πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα “παράλληλο πρόγραμμα” που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα