Το EWG αποφασίζει για την δόση των 5,7 δισ.ευρώ

Στη συνεχιζόμενη για δεύτερη ημέρα συνεδρίαση του EuroWorking Group, θα κριθεί και αποφασιστεί από τους τεχνοκράτες Θεσμών και ευρωπαϊκών χωρών, αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ.ευρώ. Από την ελληνική πλευρά εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το EWG θα ανάψει το «πράσινο φως» για την υποδόση, καθώς κατά τη χθεσινή συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η Αθήνα έχει κάνει σημαντικά βήματα στο θέμα των πλειστηριασμών.

Με δεδομένο ότι έκλεισε το προαπαιτούμενο του Ελληνικού, το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών αποτελεί τη βασική εκκρεμότητα από την Τρίτη αξιολόγηση και το «αγκάθι» αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης.

Οι χθεσινές «εξηγήσεις» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, για την πορεία εδραίωσης και εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, είχαν θετική ανταπόκριση στο EWG. Παράλληλα όμως οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες επισήμαναν ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες στο ζήτημα των πλειστηριασμών, που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με το Μαξίμου, είναι η επικύρωση από το EWG ότι έγιναν βήματα προόδου στο προαπαιτούμενο των πλειστηριασμών και η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης. Μάλιστα, το θέμα των πλειστηριασμών, που δεν έχει κλείσει οριστικά, θα τεθεί ως ζητούμενο και για την επόμενη υποδόση του 1 δισ.ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα