Το 62% των Γάλλων ικανοποιημένο από τον Μακρόν

Η  δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα του Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσουά Ολάντ, στην αρχή της θητείας τους .

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop για την εφημερίδα Journal περίπου το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Το ποσοστό αυτό είναι μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από το αντίστοιχο που συγκέντρωνε ο Ολάντ, στην αρχή της προεδρικής του θητείας τον Μάιο του 2012, ενώ ο Σαρκοζί το 2007 συγκέντρωνε το 65%.

Αντιθέτως, η δημοτικότητα του Ζακ Σιράκ όταν επανεξελέγη το 2002 κυμαινόταν στο 51% και στο 59% όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1995.

Σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της εταιρείας Elabe, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, τo επίπεδo εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κεντρώου νέου προέδρου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ανερχόταν μόλις στο 45%, ενώ το 36% εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στον συντηρητικό νέο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Στην δημοσκόπηση της Ifop το ποσοστό αποδοχής του Φιλίπ ανέρχεται στο 55%, στα ίδια επίπεδα με προηγούμενους πρωθυπουργούς στις αρχές της θητείας τους.

Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal, ο Φιλίπ επανέλαβε ότι επιθυμεί να προχωρήσει γρήγορα στην εργασιακή μεταρρύθμιση, τονίζοντας ότι θέλει πρώτα να διεξάγει συνομιλίες με τα συνδικάτα.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε αυτό τον στόχο. Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει καταλάβει τον θυμό του γαλλικού λαού», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα