Το Ποτάμι: Την περίοδο της τουριστικής αιχμή οι υποδομές έπρεπε να λειτουργούν άψογα

Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτισμού του Ποταμιού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Την περίοδο της τουριστικής αιχμής κατά την οποία η πολιτιστική υποδομή της χώρας μας θα έπρεπε να λειτουργεί άψογα, να συμβάλει στη διεθνή προβολή και να ενισχύει τα δημόσια έσοδα, παρουσιάζει φαινόμενα κατάρρευσης».

«Για μια ακόμα χρονιά, η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ εμφανίζεται ανίκανη να ελέγξει και να διαχειριστεί τον τεράστιο εθνικό πολιτιστικό πλούτο. Για μία ακόμα χρονιά, δεν έγινε καμία κίνηση εκσυγχρονισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Για μία ακόμα χρονιά, το σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων δεν εφαρμόζεται σε μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους, τα προβλήματα υποστελέχωσης εξακολουθούν να υφίστανται, οι προβληματικές εργασιακές σχέσεις επιδεινώνονται με έξαρση απεργιών σε εμβληματικά σημεία όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και την Ακρόπολη και ανεξέλεγκτα φαινόμενα όπως οι ουρές των επισκεπτών στη Κνωσσό.

Αντί της αποτελεσματικής διαχείρισης και ιεράρχησης των ουσιαστικών προβλημάτων η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αναλώνεται σε αψυχολόγητες επικοινωνιακές κινήσεις όπως η σπασμωδική απόφαση ανακήρυξης διατηρητέας ταβέρνας στο Λυγουριό, η αδικαιολόγητη απόκρυψη των καταστροφών στο Μουσείο της Κω ή ακόμα χειρότερα επιδίδεται σε πράξεις πονηρές όπως τα άρθρα που προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει μέσω του Νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα