Το Ιράν στέλνει καθημερινά 1100 τόνους τροφίμων στο Κατάρ

Σε ημερήσια βάση, το Ιράν στέλνει  1.100 τόνους φρούτων και λαχανικών στο Κατάρ, καθώς η χώρα έχει αποκλειστεί εμπορικά από τη Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου.

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και άλλες χώρες έχουν διακόψει τους διπλωματικούς δεσμούς και τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ από τις αρχές του Ιουνίου. Κατηγορούν την Ντόχα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Η Ντόχα απέρριψε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως αβάσιμες.

Ο αποκλεισμός πυροδότησε τους φόβους για έλλειψη τροφίμων σε μια χώρα που εξαρτάται κυρίως από τις εισαγωγές οδηγώντας τους πολίτες να σχηματίσουν ουρές στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να εφοδιαστούν με βασικά τρόφιμα.

Περίπου 1.100 τόνοι τροφίμων διανέμονται καθημερινά στο Κατάρ από το Ιράν, δήλωσε ο Mohammad Mehdi Bonchari, επικεφαλής του γραφείου Λιμένων και Ναυτιλίας της νότιας επαρχίας Bushehr του Ιράν.

Τα λιμάνια του Bushehr βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής του Περσικού Κόλπου, περίπου 148 ναυτικά μίλια από το Κατάρ και προσφέρουν την ταχύτερη θαλάσσια σύνδεση των δύο χωρών, δίνοντας την ευκαιρία στο Ιράν να εξάγει προϊόντα προς το αραβικό κράτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα