Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε ότι πρέπει να καταβάλει χρήματα στην ΕΕ για το Brexit

Για πρώτη φορά αναγνώρισε εγγράφως το Ηνωμένο Βασίλειο, ότι θα πρέπει να καταβάλει χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αποχωρεί από την ΕΕ, επιδιώκοντας να υποβαθμίσει μια διαμάχη για τον λεγόμενο λογαριασμό Brexit της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

“Η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι θα εργαστούμε με την ΕΕ για να καθοριστεί μια δίκαιη διευθέτηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου ως κράτους-μέλους που αποχωρεί”, δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός για το Brexit Τζόις Ανιλέι, χθες σε γραπτή δήλωσή της προς το Κοινοβούλιο, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα στην “οικονομική διευθέτηση” με την ΕΕ.

“Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποχρεώσεις προς την ΕΕ, και η ΕΕ υποχρεώσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα επιβιώσουν της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου – και αυτά χρειάζεται να επιλυθούν”.

Ενώ η γλώσσα της δήλωσης είναι λιτή, είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία αναγνωρίζει γραπτώς την ανάγκη να υπάρξει μια οικονομική διευθέτηση, επισημαίνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα