Το επίκεντρο τώρα στην Ουάσινγκτον

Στην Ουάσινγκτον μεταφέρεται από αύριο Πέμπτη η ελληνική προσοχή, καθώς τα μέλη του οικονομικού επιτελείου θα έχουν κρίσιμες συναντήσεις εν όψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, 21 με 23 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με στελέχη του ΔΝΤ αλλά και τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σκοπός της ελληνικής πλευράς είναι να “κλειδώσει” ένας συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μεταξύ Βερολίνου και Ταμείου, ώστε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και στη συνέχεια η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στην ατζέντα, εκτός από τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σημειώνεται ότι βρίσκεται και ο καθορισμός των πλεονασμάτων.

Εν τω μεταξύ στην Ουάσινγκτον θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τον Γιούνκερ θα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Οι πολλαπλές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου.

Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκονται όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα