Τουσκ: Παρέμβαση στην κόντρα Βρετανίας – ΕΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προχώρησε την Πέμπτη το απόγευμα σε πυροσβεστική παρέμβαση  καθώς οι τόνοι μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Λονδίνου ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είχε δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι «πολύ απασχολημένη» με το πολιτικό έργο της για να ασχοληθεί με δηλώσεις και τοποθετήσεις που γίνονται, με αφορμή τις καταγγελίες της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιχειρούν να επηρεάσουν τις πρόωρες βρετανικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

talks difficult enough. If emotions get out of hand, they’ll become impossible. Discretion, moderation & mutual respect needed.

Σε μήνυμά του στο Twitter, o Tusk επισήμανε ότι «οι συνομιλίες για το Brexit είναι ήδη αρκετά δύσκολες. Αν τα συναισθήματα βγουν εκτός ελέγχου, θα γίνουν αδύνατες».

«Απαιτείται διακριτικότητα, μετριοπάθεια και αμοιβαίος σεβασμός. Διακυβεύονται οι καθημερινές ζωές και τα συμφέροντα εκατομμυρίων ανθρώπων και στις δύο πλευρές του Καναλιού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Tusk έστειλε και ένα έμμεσο μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση, με αφορμή τη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας. «Η ευρωνορβηγικές σχέσεις είναι στενές και συνεχίζουν να εξελίσσονται. Θα έχουμε στενό διάλογο καθ’ όλη τη διάρκεια των συνομιλιών για το Brexit» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πολωνός αξιωματούχος. Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για το Brexit η Erna Solberg εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα