Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου με τους θεσμούς στις 17/3

Ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας τόνισε Eυρωπαίος αξιωματούχος, αφενός λόγω του εορτασμού του Πάσχα, αφετέρου λόγω της συνεδρίασης του ΔΝΤ
Πλήρης είναι η κινητοποίηση της κυβέρνησης, με στόχο την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως τις 7 Απριλίου, δεδομένου ότι το ορόσημο της 20ης Μαρτίου – οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup -, φαίνεται πως έχει χαθεί οριστικά.
Ειδικότερα, σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής θεσμών στις 14:30.
Στην κορυφή της ατζέντας της τηλεδιάσκεψης θα βρεθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων, με βάση την αξιολόγηση των τεχνικών κλιμακίων, αλλά και τα μείζονα ζητήματα της β’ αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα του αφορολόγητου, των συντάξεων, των εργασιακών, αλλά και τα θετικά αντίμετρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την προσδοκία της κυβέρνησης για συμφωνία με τους θεσμούς και ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως τις 7 Απριλίου.
Προειδοποίησε, πάντως, ότι θα πρόκειται για μια συνολική συμφωνία με δυσκολίες, αλλά και θετικές εκπλήξεις, ενώ εκτίμησε ότι θα ανοίξει τον δρόμο για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) φαίνεται να κρατά χαμηλά τον πήχη, με Ευρωπαίο αξιωματούχο να καθιστά σαφές ότι η επίτευξη συμφωνίας στις 20 Μαρτίου είναι απίθανη, καθώς το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει μεγάλο και αγεφύρωτο.
Η ίδια πηγή προέβλεψε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα 20 Μαρτίου θα είναι σύντομης διάρκειας.
Θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, αφενός λόγω του εορτασμού του Πάσχα – 16/4 τόσο για ορθοδόξους, όσο και για καθολικούς -, αφετέρου λόγω της συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα