Τα σκουπίδια μένουν στους δρόμους – Όλο το παρασκήνιο

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απεφάσισε το απόγευμα της Τρίτης ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις .

Την Πέμπτη κάνουν 24ωρη απεργία και τότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε ψηφίστηκε η βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε εκτάκτως χθες ο Πάνος Σκουρλέτης στην οποία προστέθηκε και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρξει όριο ηλικίας στις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι θα προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ έγινε δεκτή η σημερινή απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχιστεί η απεργία μέχρι την Πέμπτη.

Αναφορικά με το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση κατά πληροφορίες, η ΔΑΚΕ χθες ψήφισε «κατά» της απεργίας και σήμερα ‘λευκό», την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισηγήθηκε την αναστολή της απεργίας.

Η απεργία συνεχίζεται με ψήφους του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Ενότητας (πήραν την πλειοψηφία με 5 ψήφους) .

Αρμόδιες πηγές να τονίζουν ότι «ΠΑΜΕ και ΛΑΕ με τη στάση τους οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμάτων».

Σκουρλέτης: Με εντολή Μητσοτάκη συνεχίζεται η απεργία

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωερικών ο οποίος θεωρεί τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπεύθυνο για την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ να συνεχίσει την απεργία της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ο Πάνος Σκουρλέτης έγραψε στο τουίτερ:

«Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην καθαριότητα».

Από την αντίδραση Σκουρλέτη είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρεώνει στη ΝΔ το κοινωνικό κόστος από την κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα και την «κατάσταση πολιορκίας» από τα σκουπίδια που ζουν οι πολίτες, εν μέσω μάλιστα καύσωνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους.

Την Πέμπτη κάνουν 24ωρη απεργία και τότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

Υπενθυμίζεται απόψε ψηφίστηκε η βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε εκτάκτως χθες ο Πάνος Σκουρλέτης στην οποία προστέθηκε και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρξει όριο ηλικίας στις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Οι παρατάξεις συνεδρίασαν χωριστά μέχρι να ανέβουν οι εκπρόσωποί τους στις 16:00 για να ξεκινήσει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεδριάσει επί 2,5 ώρες καταλήγοντας στην ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρότι πήραν από τη κυβερνηση σχεδόν τα πάντα (κατάργηση ορίου ηλικίας, 2.500 προσλήψεις, όχι συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα) αποφάσισαν να συνεχίσουν γιατί ζητούν περισσότερα.

Οι συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Εκτιμούν ότι αποτελεί βάση εκκίνησης, αλλά ταυτόχρονα, όπως είπε, πετά το μπαλάκι στους δήμους και διεκδικούν 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Επίσης, ζητούν περισσότερες διασφαλίσεις για την μη είσοδο ιδιωτών στην καθαριότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα