Τα…μετρημένα ψέματα του Προέδρου Τραμπ

Οι New York Times μέτρησαν τα ψέματα και τις αναλήθειες που έχει πει δημόσια ο Τραμπ από τη στιγμή που ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει προηγούμενο με Αμερικανό πρόεδρο που να έχει περάσει τόσο χρόνο λέγοντας αναλήθειες. «Κάθε πρόεδρος έχει κρύψει την αλήθεια. Αλλά κανένας πρόεδρος ή κόμμα δεν έχει συμπεριφερθεί όπως ο Τραμπ. Προσπαθεί να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα στην οποία η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση», σημειώνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Τραμπ είπε ψέματα τουλάχιστον τις 20 από τις 40 πρώτες ημέρες της θητείας του. Αν συμπεριληφθούν όμως και οι παραπλανητικές δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος πέτυχε κάτι ακόμη πιο αξιοσημείωτο: είπε κάτι αναληθές, δημόσια, κάθε ημέρα από τις πρώτες 40 της θητείας του! Αυτό το σερί «έσπασε» την 1η Μαρτίου και από τότε- πάντα σύμφωνα με τους New York Times- είπε κάτι αναληθές τουλάχιστον σε 74 από τις 113 ημέρες. Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει ότι τις ημέρες που δεν έκανε αναληθή δήλωση συχνά απουσίαζε από το Twitter, κάνοντας διακοπές στο Μαρ-α-Λάγκο ή παίζοντας γκολφ.

Οι New York Times δημοσίευσαν και δύο γραφήματα. Το πρώτο δείχνει τις ημέρες που ο Τραμπ είπε δημόσια κάποιο ψέμα (με κόκκινο χρώμα) και εκείνες που δεν το έκανε (με γκρι). Το δεύτερο γράφημα είναι πιο αναλυτικό, καθώς με κόκκινο αποτυπώνει τις ημέρες που είπε ψέματα και με πορτοκαλί εκείνες κατά τις οποίες είπε κάποια αναλήθεια δημόσια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα