Σύριοι αντάρτες καταλαμβάνουν αεροπορική βάση υψίστης σημασίας

Τον πλήρη έλεγχο μιας κομβικής για την έκβαση της μάχης αεροπορικής βάσης που μέχρι πρότινος κατείχε το Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβαν σήμερα οι αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Η αεροπορική βάση Τάμπκα η οποία βρίσκεται κοντά στο προπύργιο του ISIS στη Ράκκα θεωρείται υψίστης σημασίας για των αγώνα εκδίωξης των τζιχαντιστών από την πόλη. Ο Tαλάλ Σελλό, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), δήλωσε ότι οι δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο Tάμπκα.

Νωρίτερα, υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι η αεροπορική βάση επρόκειτο να καταρρεύσει αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι η βάση ήταν άθικτη και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ και οι κούρδοι μαχητές συνεχίζουν να προωθούνται προς την Ράκκα και να κερδίζουν έδαφος.

Ωστόσο, ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών που εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 89 πολίτες.

Το 2014 η αεροπορική βάση Tάμπκα κατασχέθηκε από τους τζιχαντιστές οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες θηριωδίες τους – εκτέλεσαν μαζική τους στρατιώτες που συνέλαβαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα