Σφοδρή πολιτική αναμέτρηση στη Βουλή (LIVE)

Σε υψηλής έντασης πολιτική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΝΔ, με παράλληλες αντικυβερνητικές βολές από τους αρχηγούς και των υπολοίπων κομμάτων, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την οικονομία, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μία πολιτική αναμέτρηση με κύριο στόχο την εκατέρωθεν αποδόμηση, οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους, γνωρίζοντας ότι η χώρα εισέρχεται σε μία νέα οικονομική φάση από την οποία η μεν κυβέρνηση προσδοκά να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη, η δε αντιπολίτευση επιδιώκει να συντηρήσει μαζί με τις δυνάμεις της μια λογική απόσταση από τη ρεαλιστική διεκδίκηση της εξουσίας. Και όλα αυτά σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον το οποίο αναμένεται ότι πιθανό θα εξελιχθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα σε προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση.

Οι προσδοκίες που υπάρχουν διάχυτες για μία δυναμική ανάκαμψη των επενδύσεων μετά και το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, όπως και η μικρή έστω βελτίωση του οικονομικού κλίματος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΟΒΕ, προδιαθέτουν για ευνοικές για την κυβερνώσα παράταξη εξελίξεις, αφού θα επηρεάσουν θετικά το μέτωπο της απασχόλησης όπως και άλλους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, με προφανή κοινωνικό αντίκτυπο.

Η συμφωνία με τους δανειστές στο πρόσφατο Eurogroup θα αποτελέσει επίσημα το πρωταρχικό πεδίο της κόντρας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Όμως κατά τη διάρκεια της συζήτησης φαίνεται ότι θα ανοίξει όλη η «βεντάλια» και θα διευρυνθεί η ατζέντα η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά από καυτά ζητήματα, για τα οποία οι δύο πολιτικοί αναμένεται να αναφερθούν και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

Δεν υπήρχε σήμερα το πρωί καμία αμφιβολία ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί η υπόθεση του Noor-1 και η συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στις πρόσφατες διεργασίες, ο οποίος θα σπεύσει να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Επίσης στην «ατζέντα» θα βρεθούν και κάποια ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία η ΝΔ θεωρεί ότι αποτελούν δικό της προνομιακό πεδίο όπως αυτά της αστυνομικής τάξης, τα οποία η ΝΔ σκοπεύει να αναδείξει πολιτικά.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11 το πρωί.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα