Σφοδρή επίθεση Τσίπρα προς τη ΝΔ για τη διαφθορά και διαβούλευση για το κοινωνικό μέρισμα

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αναμένεται σήμερα, κατά τη διάρκεια  της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, επικεντρώνοντας στον τομέα της διαφθοράς, με αφετηρία τη εμπλοκή προσώπων και στελεχών της σε «σκοτεινές» υποθέσεις.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η υπόθεση Αυγενάκη αλλά και οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers, που εμπλέκουν πρόσωπα της ΝΔ, ανάμεσα στα οποία και η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα κυριαρχήσουν σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του πρωθυπουργού και αναμένεται να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γενικότερα, η ενημέρωση για την πορεία της αξιολόγησης εκτός από τις αναφορές για θέματα διαφθοράς, θα αποτελέσουν τους κεντρικούς άξονες της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει έναν σύντομο απολογισμό των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι καταγράφεται θετικό πρόσημο και στη συνέχεια θα θέσει σε «διαβούλευση» το μείζον ζήτημα του κοινωνικού μερίσματος, ζητώντας τη γνώμη των βουλευτών του κόμματος, για το που και πώς πρέπει να κατανεμηθεί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα