Συναγερμός στο ΥΠΟΙΚ για τους Έλληνες των Paradise Papers

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Οικονομικών και παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σχετικά με το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων στα Paradise Papers, με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή να δίνει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης να παρακολουθούν στενά τις σταδιακές διαρροές των καταλόγων με τους τυχόν εμπλεκόμενους, εταιρείες, πολιτικούς, επιχειρηματίες κλπ.

Κάτω από το φως των νέων αποκαλύψεων, στις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών προστίθεται τώρα και ο έλεγχος των ονομάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που αναμένεται να γνωστοποιηθούν και ο συσχετισμός τους με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες ερευνώνται, καθώς και με άγνωστες η γνωστές υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ήδη στους πολιτικούς, επιχειρηματικούς και όχι μόνο κύκλους ακούγονται ονόματα εταιρειών, πολιτικών μεγάλου διαμετρήματος κομμάτων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τις περασμένες δεκαετίες, μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και άλλων προσώπων του δημόσιου βίου υπεράνω υποψίας, τα οποία επέλεξαν να «παρκάρουν» τα…αποθεματικά τους στους φορολογικούς παραδείσους.

Κατά συνέπεια, όπως στις υπόλοιπες μεγάλες λίστες, έτσι και στα Paradise Papers, θα δοθεί προτεραιότητα έρευνας από τις φορολογικές αρχές, με στόχο την αποκάλυψη εισοδημάτων που αποκρύπτονται από την εφορία.

Σημειώνεται ότι η φοροδιαφυγή μέσω των Off Shore εταιριών που εδράζονται στους φορολογικούς παραδείσους αποτελεί μάστιγα για την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα