Συγκρούσεις μετά την κηδεία εφήβου στη Δ. Όχθη το Σάββατο (Βίντεο)

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν στην Δυτική Όχθη το περασμένο Σάββατο. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγη ώρα μετά την κηδεία Παλαιστινίου εφήβου, ο οποίος είχε πυροβοληθεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο Μουράτ Γιουσέφ Αμπού Γαζί 16 ετών, σκοτώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα κοντά στην είσοδο της Αλ – Αρούμπ η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη της Χεβρώνας. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι βόμβες μολότοφ εκτοξεύονταν κατά διερχόμενων οχημάτων και ως απάντηση οι στρατιώτες πυροβόλησαν προκειμένου να εξουδετερώσουν την απειλή.

Το Σάββατο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις Ισραηλινές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Τουλάχιστον ένας στρατιώτης τραυματίστηκε στο πόδι. Δεν είναι όμως σαφές το τι προκάλεσε τον τραυματισμό του.

Από το 2015, οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 239 Παλαιστινίους, τους περισσότερους από τους οποίους τους θεωρούν επισήμως ως επιτιθέμενους. Οι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτώσει 41 Ισραηλινούς και 2 Αμερικανούς τουρίστες κατά τη διάρκεια διαφόρων επιθέσεων, κυρίως μαχαιρωμάτων, επιθέσεων με όπλα και χρήση οχημάτων για εμβολισμό διερχομένων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα