Στο κόκκινο οι Ασιατικές αγορές πλην Ιαπωνίας

Εντυπωσιακό come back από την Αργία της Δευτέρας έκανε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, ωστόσο στην υπόλοιπη Ασία οι κινήσεις των δεικτών ήταν περιορισμένες καθότι οι επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε μεγάλες κινήσεις εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η Federal Reserve δεν αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο, ωστόσο οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις της επικεφαλής, Janet Yellen αναζητώντας εκεί ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής σύσφιξης και για το ενδεχόμενο μιας αύξησης του κόστους χρήματος πριν από το τέλος του έτους.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε σήμερα άλμα 1.96%. Χθες το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής αργίας.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0.07%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες ύψους 0.2%. Στο μεταξύ μικρές απώλειες 0.09% καταγράφει και ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 0.12%.

Σημειώνεται πως σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσαν χθες οι βασικοί δείκτες της Wall Street διευρύνοντας το ανοδικό τους σερί. Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω τους τις ανησυχίες για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο αλλά και την πολιτική αναταραχή στην Ουάσιγκτον εν μέσω της έρευνας για το ρόλο της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και μετά τις διαδοχικές αποτυχίες του προέδρου Trump να περάσει από το Κογκρέσο τη νομοθεσία για την κατάργηση του Obamacare.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα