Στη Νέα Υόρκη ο Αλ.Τσίπρας για την 70η Σύνοδο του ΟΗΕ(Vid)

74c93af23ccba9347ec4d154c0d11bf0_L

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής ώρα Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το προσφυγικό ζήτημα, θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στην ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ωστόσο εκτός από το φλέγον και ελληνικού ενδιαφέροντος ζήτημα, κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη και στις σημαντικές επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός, θα επιδιώξει να φέρει σε περίοπτη θέση το ελληνικό χρέος και την ανάγκη διευθέτησής του.

Πάντως  ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους ηγέτες να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Αναμένεται να συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, με τους ηγέτες της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, κ. B. De Blasio, και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Bill Clinton.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (1η Οκτωβρίου) και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου)  και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την επομένη, 2 Οκτωβρίου.

Nωρίτερα, στην Νέα Υόρκη και το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνει έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Τον  πρωθυπουργό περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο θα διαμείνει, ομογενείς, διπλωμάτες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, τους οποίους χαιρέτισε φτάνοντας.

Video:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα