Στη Ζάκυνθο ο Πρ. Παυλόπουλος για τους εορτασμούς του Αγίου Διονυσίου

Από το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,  βρίσκεται στη Ζάκυνθο, μετέχοντας στις εκδηλώσεις για την εορτή του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου από τα νησιά Στροφάδες.

Ο Πρόεδρος αφίχθη λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί στο αεροδρόμιο του νησιού και λίγο αργότερα έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Το Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αυτή την ώρα τελείται Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου θα του απονεμηθεί μετάλλιο. Εν συνεχεία ο κ. Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα