Στα λευκά η χώρα ενόψει Χριστουγέννων (εικόνες)

Στα λευκά «τυλίγεται» σιγά-σιγά η χώρα με τα πρώτα χιόνια να έχουν ήδη σκεπάσει τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, το Πήλιο και τα ορεινά της Θεσσαλονίκης.

Το «έστρωσε» στη Θεσσαλία

 Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο των δύο νομών.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι πέντε εκατοστών περίπου, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.

Το κρύο ξεκίνησε και είναι αισθητό και στη Λάρισα αλλά στα ορεινά του νομού έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια. Έτσι από το μεσημέρι της Δευτέρας άρχισε να χιονίζει στον Κίσσαβο και στα ορεινά της Ελασσόνας.

Στα λευκά το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου

Τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα και μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο, όπου άρχισε να χιονίζει από το απόγευμα της Δευτέρας, στα Χάνια και στις Αγριόλευκες στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το ύψος του χιονιού στα Χάνια έφθασε τα 5 εκατοστά, ενώ στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.

Χιόνι πέφτει από το απόγευμα και στην Όθρυ, όπου το χιόνι στην Ανάβρα έφθασε τα 5 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας είναι ανοιχτός.

Χιόνισε και στη Θεσσαλονίκη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έφεραν και τα πρώτα χιόνια στις ορεινές περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα.

Χιονόπτωση σημειώθηκε στο Φίλυρο και τον Χορτιάτη, ενώ χιονόνερο έπεσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά.

Πηγή φωτογραφιών: thessalia.gr, larissanet.gr,

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα