Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Άγκυρα

Στα άκρα βρίσκονται και πάλι οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ καθώς η Άγκυρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Η ταξιδιωτική οδηγία της Τουρκίας έρχεται ως απάντηση στις δικαστικές εξελίξεις που εμπλέκουν ακόμα και μέλη της οικογένειας Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Η ταξιδιωτική οδηγία σε όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ αφορά την προστασία τους από τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και από ενδεχόμενες αυθαίρετες συλλήψεις τους για δίκες που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

«Oι τούρκοι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ διατρέχουν τον κίνδυνο αυθαίρετων συλλήψεων»

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ένοχο έναν Τούρκο τραπεζίτη ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις, σε μια υπόθεση που έχει οξύνει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ και η οποία έχει, σύμφωνα με την Άγκυρα, πολιτικά κίνητρα.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι η ίδια η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να καταδικάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας αυτής Μεχμέτ Χακάν Ατίλα ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, γράφει σήμερα η Hurriyet.

«Αν επιβληθεί στην Halkbank κάποιο πρόστιμο, αυτή θα το πληρώσει. Εμείς δεν θα δανειστούμε για την Halkbank», σημείωσε ο Σιμσέκ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται η Hurriyet.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα