Σταϊνμάγιερ: Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Μήνυμα ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις στέλνει ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊινμάγερ, λίγο πριν επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής.

«Έχω την πεποίθηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει πόσες μεταρρυθμίσεις έχει ήδη υλοποιήσει η Ελλάδα και πόσο μεγάλη προσπάθεια κρύβεται πίσω από αυτό. {…} Γνωρίζω τι στερήσεις συνεπάγονται η πολυετής κρίση, οι μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Εξάλλου η κρίση έχει και μια ανθρώπινη διάσταση. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής. Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις ακόμα και εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται» δήλωσε στην Καθημερινή ο Γερμανός Πρόεδρος και προσέθεσε: «Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις να επιφέρουν μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Σταϊνμάγερ αναφέρθηκε και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δηλώνοντας ότι για τη Γερμανία νομικά, με βάση το διεθνές δίκαιο, το θέμα έχει λήξει. «Θα ευχόμουν ανεξάρτητα από τις διαφορές αυτές, οι δύο πλευρές να εργαστούν μαζί σε ευρωπαϊκό πνεύμα, για μια κοινά αποδεκτή ιστορική μνήμη, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προπάντως στη νέα γενιά» προσθέτει με νόημα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα