Σκηνικό αδιέξοδης κρίσης στην Ισπανία

Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα «παράνομα« μέτρα που ελήφθησαν από την ισπανική κυβέρνηση για την διακυβέρνηση της ισπανικής αυτόνομης κοινότητας από τη Μαδρίτη, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο αυτονομιστής ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν ζητώντας τη σύγκληση του τοπικού κοινοβουλίου για να λάβει αποφάσεις.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε συγχρόνως ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης την προκήρυξη νέων εκλογών, απόφαση που θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη Παρασκευή, είναι «η χειρότερη επίθεση κατά των θεσμών και του λαού της Καταλονίας από τη στρατιωτική δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο».

Σύμφωνα με τον Πουτζντεμόν, η κυβέρνηση της Καταλονίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος, ενώ το άρθρο 155 αυτού αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία.

«Ζητώ τη σύγκληση της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εμείς, οι εκπρόσωποι της κυριαρχίας των πολιτών, θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για την απόπειρα αυτή εξόντωσης της κυβέρνησής μας και τη δημοκρατίας μας και να ενεργήσουμε αναλόγως», είπε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα