Σε ποιες περιοχές οι μετεωρολόγοι αναμένουν να βρέξει ως 100 λίτρα νερού ανά τ.μ.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες έως τουλάχιστον τα μέσα της εβδομάδας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, με τα κύρια φαινόμενα να εντοπίζονται χρονικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας.

Τα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σημαντικά, κυρίως στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα, όπου το συνολικό ύψος βροχής έως την Τετάρτη 9/5 εκτιμάται να φτάσει περίπου τα 100 mm (δηλ. 100 λίτρα νερού σε ένα τετραγωνικό μέτρο) στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Για σήμερα Κυριακή προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένου της Αττικής) και το βράδυ επιπλέον στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Για τη Δευτέρα 7/5 θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις θερμές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής).

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα