Σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

antifa_0

Σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο Αγίας Ειρήνης από αλληλέγγυους στους πρόσφυγες και ακτιβιστές ενάντια στη συγκέντρωση που καλεί η όψιμη «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης».

Όπως αναφέρει η Εφ.Συν,η ακροδεξιά «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης», δημιουργήθηκε στο facebook, με στόχο την έκφραση των «αγανακτισμένων πολιτών» με το προσφυγικό και την ανάπτυξη ρατσιστικού λόγου. Άλλη μία φορά αποπειράθηκε να εμφανιστεί και συγκέντρωσε μόνο 10 άτομα την περασμένη Δευτέρα σε σχετική με το προσφυγικό συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα εμφανίζονται ακροδεξιοί στη Λέσβο.

Νωρίτερα στις 12 το μεσημέρι η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» μαγείρεψε για τους πρόσφυγες, ενώ οι εθελοντές της «Συνύπαρξης και επικοινωνίας στο Αιγαίο» μαζί με πρόσφυγες καθάρισαν το πάρκο, όπου είχε δημιουργηθεί πρόχειρος καταυλισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελαττώνεται σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των προσφύγων μετά την τοποθέτηση αρκετών υπαλλήλων για την καταγραφή τους-απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα