Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

Παρέμειναν σε άνοδο την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παίρνουν θάρρος από την απόφαση της Βόρειας Κορέας να μην πραγματοποιήσει την απειλή της να εκτοξεύσει πυραύλους στην αμερικανική περιοχή Γκουάμ αμβλύνοντας τις εντάσεις στη σχέση της με τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 376,50 μονάδες, έπειτα από άνοδο 1,1% που σημείωσε τη Δευτέρα.

Το θετικό κλίμα συναλλαγών τροφοδότησε η συρρίκνωση των ανησυχιών πως οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα κατευθύνονται προς μία πυρηνική σύγκρουση. Ο Kim Yong Un προειδοποίησε, ωστόσο, πως θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη “εάν οι Yankees επιμείνουν στις εξαιρετικά επικίνδυνες, απερίσκεπτες ενέργειές τους”.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,1%, στις 12.177 μονάδες, παρά την απρόσμενη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 σημείωσεάνοδο 0,4% στις 5.140 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,4% και τις 7.383 μονάδες.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% σε επίπεδο τριμήνου ή κατά 2,5% σε επίπεδο έτους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,8%.

O βρετανικός πληθωρισμός καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο, ενώ καταγράφηκε ραγδαία επιβράδυνση στην αύξηση του κόστους πρώτων υλών των παραγωγών, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις πως αμβλύνονται οι πιέσεις που δέχτηκαν τα βρετανικά νοικοκυριά μετά την περυσινή ψηφοφορία για το Brexit.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, βουτιά 34% σημείωσε η μετοχή της Air Berlin μετά το αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα