Σε αναζήτηση ψήφων η Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν εντείνει την επίθεσή της απέναντι στην Ε.Ε. και το ευρώ, επιχειρώντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της και να βρει νέους υποστηρικτές.

Χθες, μια μέρα αφότου είπε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητά της, η Λεπέν ξαναχτύπησε σε βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα Le Parisien, λέγοντας ότι συνεχίζει να στοχεύει στην έξοδο από την ευρωζώνη στο μέλλον.

Ως πρόεδρος, έχει πει, θα εισέλθει σε συνομιλίες για ριζοσπαστικές αλλαγές στους θεσμούς της ΕΕ, που θα περιλαμβάνουν την αναστροφή εισόδου στην ευρωζώνη και την επαναφορά των εθνικών κεντρικών τραπεζών και νομισμάτων. Μετά από έξι μήνες, έχει πει, θα ζητήσει δημοψήφισμα για το μέλλον της Γαλλίας στην ΕΕ, προτείνοντας την έξοδο της χώρας εάν δεν θεωρήσει τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση επαρκείς.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (ΕΜ) έχει μια εβδομάδα στη διάθεσή της για να ανατρέψει το προβάδισμα του φιλοευρωπαίου κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Μαίου, όταν θα αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Μακρόν προβλέπεται να κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 59%-60%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα