Σε αναζήτηση συμμάχων ο Κ. Μητσοτάκης… Την πλάτη γυρνούν οι Καραμανλικοί

Γράφει η Ελευθερία Κοσμοπούλου

Ικανοποίηση επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πάγιο προβάδισμα που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, η εικόνα της εσωτερικής νηνεμίας είναι σε μεγάλο βαθμό “πλαστή”, καθώς είναι πολλά τα καίρια ζητήματα που αποτελούν τροφή για σοβαρούς προβληματισμούς.

Άλλωστε, είναι γνωστή η εσωτερική κόντρα με την ‘’καραμανλική’’ πτέρυγα, πρόσωπα της οποίας έχουν εκφράσει όχι λίγες φορές την πλήρη αντίθεσή τους με την πορεία που έχει πάρει η ‘’γαλάζια παράταξη’’, θέτοντας τους εαυτούς τους απέναντι σε πολλές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για έντονες διεργασίες που σχετίζονται με τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, ίσως και κόμματος, στον χώρο της κεντροδεξιάς, με προεξάρχοντα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας που θα έχουν σαν σκοπό να διαφυλάξουν κατά τους ίδιους, θέσεις και γραμμές, οι οποίες την δεδομένη στιγμή τίθενται σε κίνδυνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να επιχειρεί να δώσει «αέρα διεύρυνσης» στο κόμμα, με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το χώρο της, επιλέγοντας την ένταξη του Πέτρου Τατσόπουλου και του Αντώνη Πανούτσου στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Οι δύο αυτές επιλογές, εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τη ΝΔ στην εκλογική μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν σε ένα κοινό που δεν έχει ιδιαίτερη πρόσβαση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είτε πρόκειται για νέους, είτε για ένα μη συμβατικό ακροατήριο που συχνά μένει μακριά από τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο δεν ευχαρίστησε τους πάντες στις τάξεις της γαλάζιας παράταξης, κρίνοντας την κίνηση αυτή ως άστοχη, που μάλλον ζημιά παρά οφέλη θα φέρει στο κόμμα, ιδιαίτερα για την περίπτωση του Πέτρου Τατσόπουλου, που κατά πολλούς εκφράζει απολιτικ και αντίθετες με τον κορμό της παράταξης θέσεις.

Παράλληλα, παρά την αισιοδοξία που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός, πως από τις αρχές του έτους το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου παραμένει… ακινητοποιημένο πέριξ του 31%, σταθερά μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας, κάτι που αποτελεί και τον ‘’μύχιο πόθο’’ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το παραπάνω στοιχείο, αποτελεί και το βασικό ‘’όπλο’’ για τους αντιπάλους του προέδρου της γαλάζιας παράταξης, καθώς υποστηρίζουν πως μάλλον δυσκολεύεται να διαμορφώσει ηγετικό προφίλ και να δώσει την εικόνα ενός εν αναμονή πρωθυπουργού, καθώς δεν υπάρχει σημαντική φθορά της κυβέρνησης, κάτι ασυνήθιστο, δεδομένου ότι αυτή διανύει το τέταρτο έτος της θητείας της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα