Σε άνοδο οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στο Jackson Hole

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις από το παγκόσμιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στα τέλη της εβδομάδας.

Το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές ακολουθεί τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν χθες οι δείκτες της Wall Street, με την επενδυτική αισιοδοξία να επιστρέφει μετά τις αναταράξεις των δύο προηγούμενων εβδομάδων εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ και την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας που είναι το ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole των ΗΠΑ το οποία ξεκινά την Πέμπτη. Οι ομιλίες της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής για στοιχεία όσον αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,3% στις 19.434,64 μονάδες καθώς το δολάριο κερδίζει έδαφος έναντι του γεν. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται στα 109,70 γεν στις πρωινές συναλλαγές.

Στο Χονγκ Κονγκ η ανεστάλη η διαπραγμάτευση καθώς ο τυφώνας Hato πλησιάζει την πόλη. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο Sensex ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στην Ταιβάν ο δείκτης Taiex κερδίζει 0,5%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα