Πύρινη κόλαση στη Ζάκυνθο – Βελτιώνεται η κατάσταση

Η μάχη με τις φλόγες που δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι Πυροσβέστες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο συνεχίζεται.Η κατάσταση ωστόσο σήμερα το πρωί στο νησί εμφανίζεται βελτιωμένη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η εικόνα στη Ζάκυνθο ήταν αρκετά καλύτερη μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες. Η πυρκαγιά έχει ήδη οριοθετηθεί και στόχος είναι μέσα στην ημέρα να σβήσει και να ελέγχεται απόλυτα από την Πυροσβεστική.

Τεράστιες ζημιές

Πολύ μεγάλες ζημιές και καταστροφές σημειώθηκαν στην περιοχή της Αναφωνήτριας και των Βολιμών από τη νέα σειρά πυρκαγιών που ξέσπασε στην περιοχή.

Η φωτιά με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων απέκλεισε το χωριό από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών και να προκαλέσουν μεγάλες ζημίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιέςς σε σταυλικές εγκαταστάσεις και αγροικίες, ενώ μετά από υπαράνθρωπες προσπάθειες σώθηκε μια οικογένεια που διέμενε σε σπίτι στο δάσος, και λίγη ώρα αργότερα το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

Οι φλόγες με ύψος πάνω από 20 μέτρα δεν άφηναν περιθώρια για περισσότερη καθυστέρηση και έτσι οι κάτοικοι απομακρύνονταν την τελευταία στιγμή πριν και οι ίδιοι βρεθούν σε κίνδυνο.

Οι φλόγες έφθασαν πολύ κοντά και στο μοναστήρι της Αναφωνήτριας, ενώ ένα μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε προς την περιοχή του Ναυαγίου, και τα άλλα προς Μαριές και Ορθονιές.

Για σχέδιο εμπρησμού μίλησε ο δήμαρχος Ζακύνθου

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς μίλησε για σχέδιο εμπρησμού επικαλούμενος τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα. «Δεν είναι δυνατόν να μην πρόκειται για σχέδιο εμπρησμού όταν ξεσπούν ταυτόχρονα. Σαφώς, το μυαλό μας εκεί θα πάει» είπε στον ΑΝΤ1. Είπε ακόμη ότι στο νησί ξέσπασαν 30 πυρκαγιές μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα