Πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Επίθεση με πυραύλους κατά της Συρίας εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι Ηνωμένες Πολιτείες. Την είδηση της πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ μετέδωσαν με έκτακτα δελτία ειδήσεων όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Πύραυλοι «Τόμαχοκ» των ΗΠΑ έπληξαν συριακή αεροπορική βάση.

Σε συριακή αεροπορική βάση επλήγησαν μαχητικά, αεροδιάδρομος και σταθμοί ανεφοδιασμού γνωστοποίησε αμερικανός αξιωματούχος. Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, οι ΗΠΑ εκτόξευσαν περισσότερους από 59 πυραύλους τύπου «Τόμαχοκ». «Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο κυβερνήτης της Χομς δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «μεγάλες ανθρώπινες απώλειες» από την πυραυλική επίθεση εξέφρασε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς. Κατά την εκτίμηση του Ταλάλ Μπαραζί «υπάρχουν υλικές καταστροφές».

Κυβερνήτης Χομς (Συρία): Υπάρχουν και θύματα από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, προκάλεσε ανθρώπινα θύματα, δήλωσε πρίν από λίγο ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ Μπαραζί.

Νωρίτερα είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι υπάρχουν μόνο υλικές καταστροφές από τα πυραυλικά πλήγματα στο δίκτυο al-Mayadeen και είχε αναφέρει πως δεν φαινόταν να υπήρχαν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς.

«Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντως, όπως μεταδίδει το BBC, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες των δυνάμεων της Δαμασκού. Επίσης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία, η αεροπορική βάση Σαϊράτ έχει «σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα